به گزارش مجله پزشکی گلستان، علیرضا مقیسی ، روز دوشنبه ، 26 آبان ، در یک کنفرانس مطبوعاتی که به مناسبت هفته بزرگداشت قربانیان رانندگی و به صورت کنفرانس ویدیویی برگزار شد ، یک دهه اقدامات پیشگیرانه در مورد حوادث رانندگی در کشور را توصیف کرد.
وی با اشاره به برنامه “جاده ایمن” که سازمان بهداشت جهانی 16 سال پیش راه اندازی کرد ، افزود: در حال حاضر روزانه 3700 نفر در جهان در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند.
مقیسی با بیان اینکه 55 درصد مرگ و میر ناشی از عابران پیاده یا دوچرخه سوار بر دوچرخه و موتورسیکلت است ، گفت: متأسفانه در کشور ما نیز شاهد چنین وضعیتی در عابران پیاده سالمند هستیم.
مقیسی با اعلام اینکه در 10 سال گذشته موفق به کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در کشور شده ایم ، افزود: اما نه ما و نه جهان به اهداف تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی نرسیده ایم.
وی ادامه داد: برنامه جدیدی که تعریف شده این است که انتظار می رود تا سال 2030 کاهش 50 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در مقایسه با سال 2011 در کشورها انجام شود.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث وزارت بهداشت ، با اعلام اینکه 81٪ مرگ و میر در کشور ما به دلیل 4 بیماری غیرواگیر است که با ایجاد یک مسیر ایمن کاهش می یابد ، گفت: “مسیر ایمن با تلاشی که در دهه گذشته آغاز شده است ، شما می توانید ادامه دهید.
وی افزود: با شروع اپیدمی کرونا در کشور ، شاهد کاهش 14 درصدی مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی و میزان آسیب دیدگی در سوانح رانندگی 25 درصدی بودیم که این نیز به دلیل به کاهش ترافیک. ”
مقیسی ادامه داد: سال گذشته 16 هزار و 946 مورد فوت به دلیل حوادث رانندگی در کشور رخ داده است.
وی افزود: در شش ماهه نخست امسال 7 هزار و 891 فقره تصادفات رانندگی در کشور داشته ایم که در مقایسه با مدت مشابه شش ماهه اول سال 98 که 9 هزار و 357 نفر فوتی داشته اند ، 16 درصد کاهش در مرگها “.
مقیسی سومین علت مرگ و میر در کشور را تصادفات جاده ای در ایران عنوان کرد و گفت: سوانح جاده ای 5 تا 6 درصد هزینه های ناشی از بیماری در کشور ما را تشکیل می دهد.
رئیس اداره پیشگیری از تصادفات وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر استفاده از تلفن همراه در تصادفات رانندگی گفت: اگر در هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده کنید حتی اگر هندزفری نباشد ، تا 4 برابر افزایش می یابد خطر حوادث “.
وی ادامه داد: ارسال پیام کوتاه با تلفن همراه نیز خطر تصادف را تا 23 برابر افزایش می دهد.
وی با اشاره به آمار بالای مرگ کودکان زیر 5 سال در تصادفات رانندگی در کشور ، افزود: 60 درصد احتمال مرگ در تصادفات جدی توسط کودکان نشسته در صندلی کودک کاهش می یابد.