به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، در آستانه 12 نوامبر ، که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی ذات الریه اعلام شده است ، مریم السادات میر عنایت توضیح داد: “این یک بیماری التهابی شدید ریوی است که سالانه افراد زیادی از آن می میرند.” می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدا بهشتی ذات الریه یا ذات الریه را یک بیماری التهابی ریوی شدید توصیف کرد که در کودکان زیر پنج سال و افراد بالای 65 سال کشنده است. شایعترین علامت سرفه است که ممکن است همراه با بلغم ، درد قفسه سینه ، تب و تنگی نفس باشد.
وی گفت: “ذات الریه معمولاً به دلیل عفونت های باكتریایی یا ویروسی ایجاد می شود.” “امروزه ، ویروس کرونا شایعترین علت ذات الریه است ، که می تواند موارد شدید پنومونی و سندرم زجر تنفسی حاد ایجاد کند.”
وی افزود: این بیماری آلوئول ها یا حباب های هوا در ریه ها را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث پر شدن آلوئول ها با چرک یا مایع می شود و ورود اکسیژن به جریان خون را با مشکل مواجه می کند. اگر سطح اکسیژن در خون کاهش یابد ، سلولهای بدن نمی توانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه تشخیص این بیماری غالباً بر اساس علائم بالینی و معاینه انجام می شود ، افزود: اشعه ایکس ساده ریه ها یا CXRay نیز برای تشخیص مفید است و همچنین می توان از اسمیر و کشت خلط برای تشخیص علت بیماری استفاده کرد.
وی گفت: “ذات الریه Qovid 19 با آزمایش نازوفارنکس یا PCR برای تشخیص ویروس تشخیص داده می شود.” البته ، حدود 30٪ از نتایج آزمایش می تواند منفی کاذب باشد.
به گفته شهید بهشتی ، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ، در رادیوگرافی ریه های بیماران ، چندین ضایعه (ضخیم شدن دیواره های بینابینی ، تیرگی ، همجوشی و غیره) دیده می شود که می تواند محیطی یا محیطی ، دو طرفه یا متناوب باشد.
میر عنایت با اشاره به طبقه بندی پنومونی بر اساس علائم بالینی گفت: براساس علائم بالینی ، پنومونی کوید 19 به چهار دسته خفیف ، متوسط ، شدید و بحرانی تقسیم می شود.
وی گفت: “در انواع خفیف ، علائم بیماری تب خفیف ، لرز ، گلو درد ، بدن درد ، سردرد ، علائم گوارشی مانند اسهال ، از دست دادن چشایی و بویایی ، ضعف و خستگی مفرط است.”
به گفته وی ، با علائم نوع متوسط (متوسط) به صورت آسیب تنفسی یا تنگی نفس ، تنگی قفسه سینه ، که ممکن است همراه با تب باشد ، این بیماران SaO2 یا اکسیژن شریانی بین 90 تا 93 درصد دارند.
میر عنایت در مورد علائم بیماری شدید (شدید) گفت: “در بیماران مبتلا به ذات الریه شدید ، شاهد پیشرفت سریع علائم تنفسی ، از جمله تنگی نفس شدید ، افزایش تنفس بیش از 30 بار در دقیقه و کاهش اکسیژن شریانی یا SaO2 هستیم. این بیش از 90 است.
به گفته متخصص بیماری های عفونی ، در یک نوع مهم پنومونی ، علیرغم درمان با اکسیژن غیرتهاجمی ، علائم به صورت نارسایی تنفسی بروز می کند و سطح اکسیژن شریانی یا SaO2 بیمار کمتر از 88 درصد است. در این حالت بیمار ممکن است شوک داشته باشد و از کار افتادگی چند عضوی برخوردار باشد.
وی در مورد افراد در معرض خطر ذات الریه گفت: “افرادی که بیماری پزشکی زمینه ای دارند بیشتر در معرض خطر ذات الریه هستند ، مانند افراد مبتلا به دیابت ، آسم ، CF یا فیبروز کیستیک ، نارسایی حاد تنفسی (COPD) ، بیماری سلول داسی شکل و غیره. سیستم ایمنی بدن.
میرنایت ، استعمال دخانیات ، کاهش سرفه ، به عنوان مثال ، در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (سکته مغزی) ، به عنوان سایر عوامل خطر مهم برای ذات الریه ذکر کرد.
با توجه به اینکه ذات الریه یکی از عوارض بیماری کووید 19 است ، وی نبود بیماری را بهترین راه برای جلوگیری از ذات الریه دانست و توصیه کرد که رعایت مقررات پزشکی ، استفاده از ماسک ، ماندن در فاصله و ماندن در خانه در معرض خطر باشد. می تواند از این بیماری خطرناک پیشگیری کند.
یک متخصص ریه واکسیناسیون را روش دیگری برای جلوگیری از ذات الریه می داند که می تواند در برابر ذات الریه باکتریایی و ویروسی محافظت کند.
میرنایت همچنین اشاره کرد که استفاده سالانه واکسن آنفلوانزا خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد و یادآوری کرد که واکسن پنوموکوک ممکن است در برابر استرپتوکوک پنومونید نیز موثر باشد.
وی در مورد درمان بیماران گفت: در موارد خفیف بیماران به صورت سرپایی درمان می شوند و در موارد آلودگی باکتریایی از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
میر عنایت در پایان خاطرنشان کرد: در موارد متوسط و شدید بیمار در مراکز درمانی و بیمارستانها بستری است و داروهای لازم به عنوان تزریق درمانی استفاده می شود. اگر بیمار سطح اکسیژن خون پایین داشته باشد ، از اکسیژن درمانی نیز استفاده می شود.