به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، موسوی چلک با توجه به حساسیت نسبت به ایدز و اچ آی وی از چند سال قبل در حال افزایش است ، اظهار داشت: یکی از دلایل این امر ارائه آماری است مبنی بر اینکه از سال 1965 تاکنون بین یک هزار و 365 تا 35 هزار نفر مبتلا به اچ آی وی شده اند. ایدز شناخته شده است ، اما با ضریب 3/2 و 4 ، این عدد باید محاسبه شود.
وی با اشاره به اینکه ایران تاکنون چهار برنامه مربوط به اچ آی وی و ایدز مطابق با سیاست های کلی جهانی ارائه داده است ، افزود: برنامه چهارم در سال 1998 به اتمام رسید و رویکرد اصلی در این برنامه ها آموزش و اطلاع رسانی در مورد ایدز و ایجاد تمهیداتی برای جلوگیری از انتقال ویروس از طریق خون و همچنین خون رسانی مناسب.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اضافه کرد: “جلوگیری از انتقال تزریق از طریق توسعه برنامه ها و مراکز کاهش آسیب در شهر اینترنت دبی که به مردم کمک می کند از سرنگ های آلوده و مشترک استفاده نکنند و از روابط جنسی غیر ایمن جلوگیری کنند ، از جمله روش هایی است که در برنامه های کلی “هستند.
موسوی چلیک اظهار داشت: دو روش متداول در انتقال اچ آی وی / ایدز ، استفاده از سرنگ های مشترک و آلوده و رابطه جنسی محافظت نشده است. با این حال ، در سال های اخیر ، انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی محافظت نشده افزایش یافته و به یک نگرانی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: رعایت احتیاط های استاندارد ، آموزش افرادی که با این بیماران سر و کار دارند و حمایت اجتماعی از آنها از جمله برنامه هایی است که در کشور ما اجرا می شود. جلوگیری از انتقال از مادر به کودک و توسعه مراکز مشاوره ، آزمایش و آزمایش تشخیصی از جمله مواردی است که در کشور ما مورد توجه قرار می گیرد ، مانند سایر کشورهای جهان.
رئیس جامعه مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه توسعه باشگاه های مثبت به افراد آسیب دیده کمک زیادی می کند ، “تمرکز باید بر روی کودکان ، به ویژه کودکان کار ، کودکان خیابانی و افراد آسیب پذیر اجتماعی و آسیب دیده باشد.”
موسویچلک گفت: شعار سازمان بهداشت جهانی برای امسال در هفته ایدز “همبستگی جهانی و مسئولیت مشترک” است و بر اساس آن همه کشورها به این موضوع توجه دارند. آنها همچنین به دنبال برجسته کردن اهمیت HIV و حمایت از سیاست گذاران و مقامات و همچنین همکاری بین بخشی هستند. برای کنترل این بیماری باید اقدامات ویژه ای انجام شود.
به گفته وی ، باید با توجه به آموزش اعضای خانواده آسیب دیده و افزایش تاب آوری اجتماعی فردی و سازمانی ، دسترسی به خدمات مراقبت محور و سلامت محور مورد توجه قرار گیرد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: برنامه های آموزشی جلوگیری از انتقال اچ آی وی برای جوانان و نوجوانان باید اجرا شود و گروه های پرخطر باید آموزش بیشتری ببینند.
موسوی گفت: “ما نباید به مسئله ایدز و افراد مبتلا به بیماری جزیره نگاه کنیم و باید تبعیض را از بین ببریم زیرا این افراد شهروندانی نیز هستند که می توانند زندگی کنند و مسئولیت ها و نقش های اجتماعی خود را انجام دهند.”
وی تأکید کرد: ما باید مردم را به روشنگری تشویق کنیم و نقش رسانه ها در این زمینه می تواند بسیار مثر باشد ، اما اگر کسی به هر دلیلی به ویروس آلوده شود ، مسئولیت ما پذیرش و کمک اجتماعی آنها در توان بخشی و ایفای نقش در حوزه های مختلف اجتماعی است.