به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، سعید نمکی، در مورد روند تحقیقات اظهار داشت: ما چه مدت روی مولفه های اجتماعی تأثیرگذار بر سلامتی در یک کار بین بخشی کار کرده ایم؟ چقدر به مناطق مشکل سیستم بهداشت رسیده ایم؟ بخش تحقیقات چه مدت در حال کار بر روی برنامه ای برای تحول در سیستم بهداشت و درمان بوده است؟ او چگونه به کاستی ها یا کاستی های طرح تحول مراقبت های بهداشتی پاسخ داد؟ تا چه اندازه مزایا و تأثیرات این طرح را مطالعه کرده ایم و به وزیر سابق یا وزیر بعدی گفته ایم که این طرح چقدر کارآمد است؟ یا چند مطالعه بهداشت روان انجام داده ایم؟ ما چقدر در مورد بیماری های انسان و حیوان یا موضوعات محلی تحقیق کرده ایم؟ در شرق اصفهان ، بیماری سالک یک مشکل اساسی است. چه مقدار تحقیق در این زمینه انجام شده و چه تعداد اولویت برای شناسایی این موضوع مشخص شده است؟
وزیر بهداشت تأکید کرد: “در سراسر جهان ، منابع برای تحقیق هزینه می شود ، که منجر به راه حلی برای گره گشایی ارائه خدمات می شود.” سیستم تحقیقات دانشگاهی کشور در این زمینه چه کاری انجام داده است؟ کدام مقاله به وزیر وقت داد که اگر این کار را انجام دهید ، سیستم ارائه خدمات به سمت بهتری می رود؟ در مورد کووید 19 ، الگویی به من بدهید که پیش بینی ها درست باشد. حتی یکی از پیش بینی ها نیز به واقعیت نپیوست. کدام ریاضیدان می تواند یک سیستم مراقبت بهداشتی را که در آن اجزای سازنده پنج درصد جابجا می شود ، مدل کند؟
کدام وزیر شرور با چنین نتیجه گیری های گمراه کننده ای می تواند بخش بهداشت کشور را مدیریت کند؟
نمکی افزود: 98 درصد تحقیقات در سیستم بهداشت و درمان صرف انتشار مقالاتی در برخی از مجلات است که مورد استفاده قرار نمی گیرد. من نسبت به روند تحقیقات سیستم های بهداشتی بسیار انتقادی هستم. نامه من را به دکتر ملک زاده در روزهای اولیه شیوع کرونا در کشوری که 10 مورد شناسایی شده است مشاهده کنید اما هنوز به یکی از آنها پاسخ داده نشده است. کدام وزیر شرور با چنین نتیجه گیری های گمراه کننده ای می تواند بخش بهداشت کشور را مدیریت کند؟ به هیچ وجه نباید به نتیجه گیریهایی که بر اساس ارزیابی داده شده به وزیر داده شده استناد کرد. این برآوردها هنوز دقیق نبودند و آنها 10 مدل اپیدمیولوژیک به من دادند که هیچ یک از آنها درست نبوده و برای انجام هر کاری مناسب نبودند.
وی گفت: برخی از افراد و محققانی که در مورد SARS به من گزارش دادند ، در روزهای اول پیش بینی کردند که ما از ماه مه راحت خواهیم شد و ویروس مانند اجداد خود SARS رفتار می کند و با گرما پایان می یابد. من به آنها گفتم که من اصلاً این حرف ها را قبول ندارم. این اتاق همیشه به روی دانشمندان در اتاق من باز است ، زیرا من معتقدم که یک دولتمرد می تواند عاقلانه عمل کند و درهای دانشمندان را باز کند. من به متخصص اپیدمیولوژی که خود را رهبر گروه می دانست خندیدم و توضیح دادم که کرونا در فصل کرونا پایان می یابد. من در باتلاق بیماری گیر نکردم و گفتم آنچه از ویروس می بینم با اجدادش متفاوت است و طبیعت Covid 19 با اجدادش یکسان نیست و تابستانی را بدتر از بهار می بینم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تحقیقات کشوری که از منابع عمومی خود استفاده می کند باید بتواند راهی برای گره گشایی از سیستم خدمات فراهم کند ، در غیر این صورت این رویه تحقیق در کشور به معنای هدر دادن منابع است. بیشتر اقدامات برای گسترش شرکتهای دانش بنیان در زمان ما انجام شده است.
وی ادامه داد: با ممنوعیت واردات محصولاتی که مشابه داخلی است و دادن پول بیشتر به تولیدکنندگان داخلی و تسهیل امور تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی ، انقلاب بزرگی رخ داد.
نمکی تأکید کرد: سال گذشته با یک میلیارد دلار ارز کمتر ، جاری شدن سیل در بهار ، ارائه خدمات به سه و نیم میلیون نفر از زائران اربعین حسینی و مسائل بهداشتی ، آنفلوانزای H1N1 و کرونا را مدیریت کردیم ، زیرا اجازه ندادیم تولیدات داخلی لگد شود واردات من این فرمایش مقام معظم رهبری را به عنوان راهبرد اصلی در نظر گرفتم و این باعث کاهش 25 درصدی واردات و 30 درصدی تولید داخلی شد.
ببینید ما برای ساخت واکسن کرونا چه کار خواهیم کرد
وزیر بهداشت گفت: در ساخت واکسن یکی از روزهای طلایی این سرزمین را رقم می زنیم. ما یک غرور وصف ناپذیر ملی خواهیم داشت و خواهید دید که با لطف خدا و تلاش جوانان ایرانی در زمینه تولید واکسن چه هیجان ایجاد خواهیم کرد.
نمکی اظهار داشت: من به عنوان یک عملگرا هیچ اقدامی برای تحقیق مفید برای کشور انجام نمی دهم ، اما نباید تصور کرد که اگر تغییراتی در روش و در مقاله های گفتمان در مورد پزشکی ایجاد شود ، مفید برای فردا و آینده کشور آن را می خورد و باید کنار گذاشته شود. چین و کره جنوبی بیش از ما برای تحقیق هزینه می کنند ، اما یک بخش خصوصی قدرتمند در کنار تحقیقات آنها وجود دارد که کمک های مالی و مطالبه ای از آنها می کند ، بنابراین من انتظار دارم که جامعه تحقیقاتی و محققان تغییر اساسی در دیدگاه آنها نسبت به تحقیق کنید
وی گفت: “متأسفانه برخی از اساتید بحث می كنند كه نام آنها در مقاله ها منتشر شود یا ابتدا درج شود.” من بنده یک معلم دانشگاه هستم که تجربه معاون وزیر ، رئیس دانشگاه و سایر سوابق اجرایی را داشته ام ، اما فقط در مقاله هایی که من کار کردم نام یک بنده وجود دارد و من اجازه نمی دهم مقالات دانشجویان به عنوان سرپرست.
نمکی گفت: من معتقدم ما در زمینه بهداشت در کشور تحقیقات کاربردی نداریم اما تا زمانی که تحقیقات کشور مقاله محور باشد و ارتقا اساتید بر اساس این مقالات انجام شود ، تحقیقات نمی تواند مشکلات کشور را حل کند و هیچ وزیر بهداشت نمی تواند این کار را برای آینده انجام دهد. “