مجید حاجی فرجی ، یکی از اعضای دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی ، در مصاحبه با مجله پزشکی گلستان درباره توصیه های تغذیه ای برای آلودگی هوا گفت: هوای آلوده حاوی مواد اکسید کننده است. و متأسفانه ترکیبات سمی وارد بدن انسان می شوند و سیستم انسانی باعث واکنش التهابی می شود. “به عبارت دیگر ، در پاسخ به این ترکیبات ، سیستم انسانی این ترکیبات را به عنوان رادیکال های آزاد تشخیص داده و با آنها مبارزه می کند.
وی گفت: “آنتی اکسیدان ها باعث کاهش سطح رادیکال های آزاد اکسیداتیو و سلامت بدن انسان می شوند. سبزیجات دارای برگ های زرد و قرمز سرشار از سه ویتامین A یعنی بتاکاروتن هستند” E در غلات و دانه های روغنی و C موجود در ترکیباتی مانند پرتقال ، پرتقال و سبزیجات منبع عالی تعداد زیادی آنتی اکسیدان مهم است.
وی گفت: “علاوه بر این سه نوع ، عناصر سلنیوم و روی موجود در گوشت و غلات سبوس دار نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم برای مقابله با آلودگی هوا است. علاوه بر این ، محصولات لبنی ، به ویژه لبنیات کم چرب ، یک یا دو ماده دارند. در طول روز ، می تواند با سردرد ، حالت تهوع و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا کنار بیاید.
فرجی گفت: میوه هایی مانند پرتقال ، لیمو ، گریپ فروت ، به ویژه سیب ، کلم ، گوجه فرنگی ، به ویژه سبزیجاتی مانند سیر و پیاز ، به کاهش خطر رادیکال های آزاد کمک کرده و با ذرات معلق در هوا مقابله می کنند.
وی با تأکید بر اینکه کلم بروکلی باید در وعده های غذایی مصرف شود ، گفت: متاسفانه یکی از سبزیجاتی که در ایران کمتر مصرف می شود ، کلم بروکلی است که اگر کلم بروکلی به طور منظم خورده شود ، نه تنها از ویژگی های بسیاری برخوردار است بلکه به شما کمک می کند. در برابر ذرات معلق در هوا مقاومت می کند. “کدو تنبل و هویج ، دانه کتان ، چای سبز و انار نیز اثرات ضد التهابی دارند و بسیار موثر هستند.
متخصصان تغذیه با اشاره به اینکه در روزهای آلوده از غذاهای پرچرب استفاده نمی کنند ، خاطرنشان کرد: در روزهای آلوده از شربت خانگی کم قند برای تأمین اسیدهای چرب استفاده کنید و در سوپ ها و سالادهای بیماران قلبی عروقی بذر کتان بخورید ، از خوردن غذاهای پرچرب خودداری کنید فست فود ، چربی اشباع شده (مانند چربی حیوانی) ، غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های گازدار مهمترین جنبه های آلودگی هوا هستند.