به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، مهدی شادنوش، در کنفرانس مطبوعاتی امروز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی افراد با افزود: “ما امیدواریم که بانک مرکزی اولویت بالایی به وضعیت بیماران خاص بدهد ، زیرا داروهای آنها مانند یک نان برای بیمار است.” معلولیت برخی از بیماران با مصرف دارو زنده می مانند و خدای ناکرده بدون دارو ممکن است در معرض خطر مرگ باشند.
وی درباره وضعیت حمل و نقل داروها به بیماران خاص درب منزل آنها در بحران کرونا ، گفت: برای رسیدن داروها به درب بیماران ، باید راهی وجود داشته باشد که ما در این مسیر حرکت کنیم. ما می خواهیم به جایی برسیم که به طور خاص ، یک داروی گران قیمت که از خزانه دولت می آید و دارای یک شماره سریال منحصر به فرد است ، می تواند با کد ملی بیمار مرتبط شود. البته این کار پیچیده ای نیست ، اما مانند سایر مباحث ، موانع مختلفی در اجرای آن وجود دارد.
شادنوش در مورد پاسخ وزارت بهداشت به اظهارنظرهای غیر علمی در مورد اهدای اعضا ، افزود: فیلمی در فضای مجازی پخش شد که نمی دانم از کدام کشتارگاه بوده است. بدیهی است که اکنون ما محدودیت حضور در یک فضا را داریم ، بنابراین چگونه می توانیم عضوی از کرونا را برداشته و در بدن شخص دیگری قرار دهیم؟ همیشه تعجب آور است که چگونه ، اگر در صنعت موفق باشیم ، شایعات شروع به از بین بردن این نقاط می کنند. این بی جا است و ما قبلاً آن را انکار کرده ایم. برای شخص مطلع حتی پیوند عضو کرونا یک شوخی است.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: در تلاش هستیم تجهیزات و داروها را با نظارت دقیق تهیه کنیم و در تهیه دارو مشکل خاصی نداریم. البته این بدان معنا نیست که بیماران می توانند داروها را برای چند ماه آینده ذخیره کنند. در گذشته ، نگه داشتن داروهای گران قیمتی که از بودجه دولت برای چندین ماه خارج از سهمیه بیمار اختصاص داده شده ، اشتباه بوده است. سهمیه ماهیانه یا دو ماهانه دارو به افراد نیازمندی ارائه می شود که نگران تهیه دارو نباشند.
شادنوش افزود: هدف ما این است که هر کد ملی تا حدی به همه داروها نیاز داشته باشد و این دارو باید در اختیار آنها قرار گیرد. با همکاری بیماران و دانشگاه ها ، امیدواریم در تهیه این داروها که ممکن است تنها منبع تأمین یک کشور در جهان باشد ، مشکلی نداشته باشیم. به دلیل اختلاف ارزی ، این داروها در کشور ما ارزان تر از کشورهای همسایه است و امیدواریم که هیچگونه مراجعه معکوس وجود نداشته باشد.
وی در مورد اهدای عضو و پیوند در شرایط کرونا گفت: “در بعضی از کشورها به دلیل کرونا شاهد توقف این روند بودیم. در مارس 1998 به دلیل بیماری بلافاصله اهدای عضو را متوقف کردیم اما این توقف حدود 25 روز به طول انجامید. جمع آوری و تبلیغ شرایط اهدای عضو در شرایط کرونا ضروری بود و از اواخر آوریل 99 پیوند انجام شده است و تاکنون 15 مورد پیوند قلب داشته ایم که انجام می شود با جبهه های سریع. البته هزینه پیوند در بحران کرونا افزایش یافته است ، زیرا همه مشکلات سلامتی باید در نظر گرفته شود. از طرف دیگر ، علاوه بر پیوند اعضا ، پیوند مغز استخوان نیز انجام می شود مراقب باشید و کار را متوقف نکنید ، و آنها حتی مبادلات سلولی ما را با سایر نقاط جهان افزایش داده اند و در چند ماه امسال ما در مقایسه با سالها افزایش تبادلات سلولی داشته ایم قبلی در سلولهای بنیادی یافتن سلول برای شخصی که به آن نیاز دارد کار بسیار پیچیده ای است. تمام هدف ما در تیم پیوند کشور زنده نگه داشتن امید و آرزوی ریشه کنی ویروس است. ما متعهد شده ایم که حتی یک بیمار فرصت زنده ماندن را از دست نمی دهد.
شادنوش همچنین در مورد خدمت به معتادان در بیمارستان ها افزود: ما پروتکل هایی برای مراجعه به بیمارستان ها داریم و هنگام ورود به اورژانس برای درمانگر مهم نیست که فرد چه مشکلاتی دارد یا درمانگر با چه دین ، حرفه و عقایدی رفتار می کند. معتادان هم همینطور. حتی معتادان به مواد مخدر نیز با هماهنگی های انجام شده ، در بیمارستان ها انتخاب می شوند. در بحث مراقبت های پزشکی هیچ تفاوتی بین معتاد و افراد دیگر وجود ندارد.