به گزارش مجله پزشکی گلستان، سعید نمکی، با بیان اینکه ما بر طوفان بزرگ کرونا غلبه کرده ایم ، گفت: “خوشبختانه ما در بیشتر استان ها به تعادل بازمی گردیم.”
وی افزود: از مردم می خواهم که عادی سازی بیماری را در نظر نگیرند و ما را از پایبندی دقیق به پروتکل ها منحرف نکنند.
نمکی ادامه داد: “اگر ما می توانستیم به حالت تعادل برگردیم ، این فقط در سایه پایبندی دقیق به پروتکل ها و تلاش های شبانه روزی طرفداران بهداشت است.”
وی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در محدودیت های جدید کرونا گفت: در این راستا محور اصلی و مهم آموزش است. اگر نتوانیم آموزش عمومی را به عنوان اصلی ترین عامل تأثیرگذار در مبارزه با بیماری ها نهادینه کنیم ، قطعاً شرایط دشوار خواهد بود.
وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی افزود: “با طرح پایگاه بهداشتی هر خانه و با تعداد سفیران بهداشت ، آموزش ها را به روش های مختلف به خانواده ها منتقل كنید.”
وی گفت: رئیس دانشگاه ها به عنوان مدیران اصلی این طرح باید از توان رسانه ای استفاده كرده و كمیته آموزش ویژه ای را تشكیل دهند تا بتوانیم آگاهی عمومی نسبت به این بیماری را افزایش دهیم.
نمکی بر لزوم نظارت مستمر بر اجرای پروتکل ها تأکید کرد و افزود: کسی را آرام نکنید ، ما منتظر اوج زمستان هستیم و از شما می خواهم پروتکل ها را بیشتر دنبال کنید.
وزیر بهداشت بر ضرورت توسعه مراکز سرپایی و همچنین مراکز 16 ساعته و 24 ساعته به ویژه در حومه شهرهای بزرگ تأکید کرد و گفت: افرادی که در حومه شهر زندگی می کنند بدون توجه به شهر سفر می کنند و باید از سلامتی آنها مراقبت شود.
وی ادامه داد: “برای خدمات سرپایی از فضاهایی مانند مدارس و … در حومه شهرها استفاده کنید.” اگر مراکز سرپایی نداشته باشیم ، بار به بیمارستان ها منتقل می شود.
نمکی گفت: در شهرهای 50 تا 100 هزار نفری مراکز سرپایی را در نظر بگیرید.
در این بین وزیر بهداشت با انتقاد شدید از مراکز پیچیده پزشکی یا پایگاه های پزشکی که برخی دانشگاه ها برای دو منظور استفاده کرده اند ، افزود: بیایید از این مراکز برای بیماران مبتلا به کرونا و غیر کرونا به دو روش مختلف استفاده کنیم. این غیر منطقی است. زیرا این بیماران حتماً با یکدیگر سر و کار دارند.
وی ادامه داد: مراکز سرپایی بیماران مبتلا به کرونا و غیر کرونا باید از جمله بیمارستان هایی که باید از هم جدا شوند ، جدا شود.
وزیر بهداشت با اشاره به تکثیر آزمایش های سریع (راپید) گفت: برخی از دانشگاه ها فکر می کنند وقتی از تست های سریع استفاده می کنند باید آزمایش PCR را کنار بگذارند که این درست نیست.
وی افزود: “ظرفیت 100000 آزمایش روزانه یک مجموعه تست سریع و PCR است که شامل 40،000 تست PCR و 60،000 تا 80،000 تست سریع است.”
نمکی گفت شما مجاز به استفاده از آزمایش سریع در بیمارستان ها نیستید و فقط باید آزمایش سریع در مراکز سرپایی انجام شود.