به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، حمیدرضا خانکه، به مناسبت روز جهانی معلولین ، با ایجاد شواهد علمی ، استانداردها ، پروتکل ها و رهنمودهای لازم جهت ارائه خدمات به این گروه ، آمادگی دانشگاه را برای حل مشکلات جامعه معلولان اعلام کرد. : این دانشگاه از بدو تاسیس فعالیت خود را آغاز کرده است. علاوه بر دریافت پشتیبانی از آژانس های مختلف ، همکاری خوبی با NGO ها ، بخش خصوصی و بخش دولتی نیز داشته باشید.
وی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را که دارای 23 دپارتمان تخصصی ، 8 مرکز تحقیقاتی و بنیه علمی ، حدود 180 متخصص و حدود دو هزار دانشجو بود معرفی کرد و افزود: در حال حاضر حدود 700 میلیون معلول در جهان داریم. ، که معادل 10٪ از جمعیت جهان است. ” و آنها بزرگترین اقلیت معلولین هستند که متأسفانه 80٪ آنها در کشورهای کم درآمد و متوسط مانند ایران هستند و معمولاً در این کشورها وضعیت مناسب معلولین فراهم نشده و نادیده گرفته می شود. است.
رئیس دانشگاه با اشاره به تعیین 3 دسامبر به عنوان روز جهانی معلولان ، در مورد هدف این اقدام مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آنها خود اهداف این نامگذاری بوده اند.
خانکه اظهار داشت: به معلولان مرزهای جسمی ، روحی و گاه روانی گفته می شود و این محدودیت ها از ایفای نقش در زمینه های مختلف جلوگیری می کند و در نتیجه این افراد در کار مشکل دارند و زندگی مستقلی دارند. جامعه بین الملل تلاش می کند تا به افراد معلول فرصت برابر با دیگران و موقعیتی برای تجربه زندگی مستقل و با وقار در جامعه برساند.
وی با بیان اینکه یکی از شاخص های مهم توسعه در هر کشوری فراهم آوردن فرصت های زندگی برای گروه های اقلیت با فرصت های برابر است ، اظهار داشت: باید شرایطی را برای افراد معلول ایجاد کنیم که به طور مستقل و با وقار در جامعه زندگی می کنند.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: دانشگاه با این فلسفه شروع به کار کرد که زندگی معلولان را تسهیل می کند ، مشکلات معلولان را حل می کند و امکانات لازم را برای توان بخشی و توسعه خدمات بهداشت اجتماعی فراهم می کند. ممکن است شواهد علمی مناسبی برای ارائه دهد. ”
وی تصریح کرد: اگر سه سطح خدمات در سیستم بهداشتی یعنی بهداشت ، تشخیص و درمان و توان بخشی را در نظر بگیریم ، در سطح اول و دوم در سیستم بهداشت دامنه خوبی وجود دارد ، اما در سطح سوم (توان بخشی) ، به اندازه کافی و توجه کافی این کار انجام نشده و منابع لازم مانند توانبخشی در سیستم بهداشتی نیز به مصرف نرسیده است و در حال حاضر متولی در زمینه بهداشت اجتماعی وجود ندارد.
خانکه گفت: در حال حاضر افراد دارای معلولیت مادرزادی یا اکتسابی یا افراد معلول ، خدمات توانبخشی مرتبط با سیستم بهداشتی برای آنها دیده نمی شود و این خدمات بهداشتی به صورت پراکنده و براساس توانایی و ثروت فرد ارائه می شود ”
وی گفت: سازمان های بهزیستی ، جمعیت هلال احمر ، وزارت بهداشت و وزارت رفاه نیز در تلاشند این خدمات را ارائه دهند ، اما به نظر می رسد که نیاز به ایجاد این نسل وجود دارد ، سیستم بهداشت باید متمرکز شود ، توجه ویژه به “تهیه سهمی از امکانات در همه زمینه ها از زندگی شهری تا خدمات بهداشتی برای این گروه و امکانات مورد نیاز این گروه در حمل و نقل عمومی” ضروری است.
وی اظهار داشت: ما باید جامعه را برای حضور افراد دارای معلولیت مناسب تر کنیم ، زیرا منع معلولان ، منزوی کردن آنها و ماندن در خانه از حقوق این گروه از افراد نیست و این گروه مانند سایر طبقات جامعه حق وجود. ” و توانایی های آنها باید مورد استفاده قرار گیرد و منابع لازم از جمله دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی را در اختیار آنها قرار دهد.