علیرضا زالی روز چهارشنبه در پنجمین کنگره سلامت مردان گفت: “مردان در شرایطی قرار دارند که در معرض بیماری های مختلف قرار می گیرند.” گفت مطالعات متعدد در سال های اخیر نشان داده است که مردان در جوامع صنعتی و در حال توسعه ، از جمله کشور ما ، به دلیل نوع آسیب پذیری در فعالیت های خارج و خارج ، آسیب پذیرتر هستند. به دلیل مشارکت بالای مردان در زندگی روزمره ، زیرا آنها نقش مهمی در آماده سازی اقتصاد خانواده دارند ، از سلامتی خود در جامعه غافل شده اند ، و متأسفانه ، بیماری های مزمن و معلولیت های عمومی اغلب دیر به پزشک مراجعه می کنند ، دکتر ، و این شدت بیماری ها را افزایش می دهد.
وی افزود: “اگر بخواهیم در مورد به خطر انداختن سلامت مردان ، مقایسه ای انجام دهیم ، طبیعتاً این مسئله فقط از دست دادن آسیب های اجتماعی و فرهنگی نیست ، بلكه می تواند در دراز مدت تأثیرات زیادی بر توسعه هر كشور بگذارد.” بنابراین ، توجه ویژه به سلامت مردان و تشویق به برنامه ریزی برای سلامت آنها طبیعی است. به نظر می رسد بیش از دو سوم بیماری هایی که سلامت مردان را تهدید می کنند یا منجر به مرگ می شوند یا توانایی سلامتی مردان را کاهش می دهند ، می توانند پیشگیری شوند.
زالی با اشاره به اینکه مردان در کشور ما به دلایل مختلف و همچنین جنبه های مختلف زیست شناسی در برنامه های مختلف بهداشتی آسیب پذیرتر هستند ، اظهار داشت: در مقایسه با زنان ایرانی ، مردان 5 تا 10 برابر در حوادث و سوانح رانندگی شهری آسیب پذیر هستند. ؛ همچنین ، در منطقه سقوط و بیماری های ناشی از ضربه ، مردها 3 تا 5 برابر بیشتر از زنان در معرض مرگ و تصادف قرار دارند. در مردان هنگام بحث در مورد بیماری هایی مانند اسکیزوفرنیا ، افسردگی طولانی مدت مزمن ، اچ آی وی ، بیماری های شغلی و سرطان ها بیشتر در مردان مشاهده می شود. اگر بیش از 36 نوع سرطان در نقشه کشور ما وجود داشته باشد ، 32 سرطان در مردان بیشتر دیده می شود و برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات مخصوص مردان است و از هر شش مرد ایرانی یک نفر در طول زندگی در معرض خطر ابتلا به سرطان است. این احتمال بعد از 65 سالگی به صورت تصاعدی افزایش می یابد.
شهید بهشتی ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تأکید کرد: مردان به دلیل استرس و درگیری های شغلی ، در ابعاد روانشناختی ، اجتماعی و بهداشتی اثرات مضر استرس را تجربه می کنند. به عنوان مثال ، مواردی که باعث مشکلات روانی در مردان می شوند ، از نظر طول عمر ، مزمن بودن و ثبات بیشتر و عدم پاسخ به درمان های مرسوم ، بیشتر دیده می شوند. اگرچه برخی اختلالات در مردان و زنان شایع است ، اما طول عمر و پاسخ ضعیف به درمان در برخی از اختلالات روانی مزمن در مردان بیشتر است.
زالی گفت: “علاوه بر این ، حوادثی مانند سوختن ، زمین خوردن ، حوادث رانندگی در مردان بیشتر مشاهده می شود.” اگر شانس یک مرد ایرانی را در طی 30 تا 70 سال با ظهور بیماری های کشنده مقایسه کنیم ، این شانس 1.5 برابر بیشتر از زنان افزایش می یابد. برخی از بیماری های تنفسی ، آسم ، بیماری انسدادی ریوی ، بیماری قلبی و مرگ و میر ، حوادث ناشی از فشار خون بالا و غیره در مردان. اگر آماری برای شیوع این بیماری در مردان در جامعه ایران داشته باشید و نگاهی بیندازید ، حتی در این صورت ، این آمار می تواند به شدت نگران کننده باشد. تخمین زده می شود که بین 20 تا 25 درصد مردان به دخانیات از جمله سیگار معتاد هستند و حدود 18 درصد از مردان فشار خون دارند و اگر سهم سایر موارد را بررسی کنیم ، بیش از 95 درصد مردان باید تنباکو داشته باشند. . عامل کاهش دهنده در طول عمر ، کیفیت زندگی و طول عمر آنها.
“سهم بیماری قلبی در مردان بیشتر است و سرانجام ترکیبی از این عوامل باعث شده مردان ایرانی امید به زندگی کوتاهتری نسبت به زنان داشته باشند. این بدان معنی است که ما باید با برنامه های پیشگیری از تغییر سبک زندگی ، عوامل خطر سلامتی مردان را نیز کاهش دهیم. در مورد بیماری عروق کرونر قلب ، وقتی میزان مرگ و میر در استان تهران را مقایسه می کنیم ، تخمین می زنیم که فقط 15٪ از مردان بیشتر از زنان آلوده هستند ، اما گاهی اوقات مردان بیشتر هستند بیش از 30٪ بیشتر از زنان احتمال مرگ دارند. 60 نفر آنها مرد هستند و این تعداد در مرگ های تاج به 70٪ می رسد.
زالی اضافه کرد که یک جنبه بیولوژیکی برای آسیب پذیری مردان در برابر بیماری کرونر قلب وجود دارد. مردان دارای گیرنده های As 2 بیشتری در بدن خود هستند و از طرف دیگر ، استروژن و وجود یک کروموزوم X اضافی در زنان نقش محافظتی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد ، بنابراین به نظر می رسد که فقط مردان در تعاملات اجتماعی بیش از زنان هستند. این عامل اصلی خطر نیست و سایر علل خطر بیولوژیکی در پاتوژنز نقش دارد.
وی گفت: “ما امیدواریم كه برنامه های بهداشتی عمومی بیشتری برای مردان مسن با مشكلات بیشتر در نظر گرفته شود.” بار بیماری مردان ، طراحی و تغییر ساختار برنامه های بهداشتی مردان ، ایجاد یک برنامه سلامت آسان تر برای مردان ، ایجاد یک روند پشتیبانی در محل کار ، برنامه ریزی غربالگری مطابق با پروتکل های به روز ، طراحی یک برنامه مداخله در زمینه بهداشت و غیره مردان برای بهبود سلامتی بسیار مهم هستند. پرداختن به بعد روانشناختی ، کاهش استرس و کاهش عوامل پرخطر نیز می تواند از مولفه های مهم در کاهش آسیب به مردان باشد.