به گزارش مجله ی پزشکی گلستان،فاطمه فتحی ، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تاکنون آزمایشگاه کنترل فیزیکی و شیمیایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود 38 محصول تزریقی تولید شده توسط شرکت های دارویی داخلی را بررسی کرده است.
وی افزود: داروهای تزریقی محلول های مایع استریل حاوی یک یا چند دارو هستند که می توانند به صورت وریدی ، عضلانی ، زیر جلدی یا به روش های دیگر به عروق ، مفاصل و نخاع تزریق شوند.
فتحی گفت: “هنگامی که ما به دنبال یک اثر درمانی سریع هستیم یا هنگامی که بیماران نمی توانند داروهای خوراکی مصرف کنند ، گاهی از داروهای تزریقی استفاده می شود. یا داروهای خوراکی بی اثر هستند و از دستگاه گوارش جذب نمی شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از محصولات تزریقی در موارد دیگر بسیار منطقی و منطقی نیست ، افزود: بیش از نیمی از عوارض ثبت شده در مرکز ملی ثبت داروهای خطرناک به دلیل استفاده از داروهای تزریقی است و در بیشتر موارد این است که عوارض جانبی داروهای تزریقی بیشتر از داروهای خوراکی است.
فاطی خاطرنشان کرد: البته در برخی موارد استفاده از داروهای تزریقی اجتناب ناپذیر است. به عنوان مثال ، گاهی اوقات دوز داروهای تجویزی بسیار زیاد است ، مانند آنتی بیوتیک ها ، که باید از طریق ورید جذب شوند ، به همین دلیل تزریق بهترین انتخاب است.