به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، فرزاد علامه، با اشاره به اهمیت مراقبت های فوری برای بیماری های مجاری ادراری گفت: انسداد شدید و خونریزی در دستگاه ادراری نیاز به مداخله جدی و درمان به موقع دارد.
وی افزایش شدید سطح کراتین خون را یکی دیگر از علائم بیماری دستگاه ادراری دانست و افزود: بیماری کلیه ممکن است یکی از دلایل افزایش سطح کراتین خون باشد.
علامه گفت: “انسداد دستگاه ادراری عملکرد کلیه را کاهش می دهد.”
وی لزوم رفع انسداد مجاری ادراری را یادآوری کرد و افزود: درد پهلو ، حالت تهوع و استفراغ از جمله علائم سنگ کلیه است و به محض مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنید.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدا بهشتی با بیان اینکه برداشتن سنگ کلیه معمولاً دردناک است ، تأکید کرد: این سنگ ممکن است مدت طولانی ساخته شود و علائم آن به مرور زمان بدتر شود.
وی در مورد نحوه درمان سنگ کلیه توضیح داد: روش های درمانی غیرتهاجمی یا بسیار تهاجمی برای درمان سنگ کلیه وجود دارد که در آنها می توان سنگهای بسیار ریز را با برش های بسیار کوچک از بدن خارج کرد و درمان آندوسکوپی در برخی موارد یک راه حل درمانی خوب است. در این روش سنگ بدون برشی از بدن جدا می شود.
این متخصص ارولوژی بر لزوم انجام معاینات سونوگرافی دوره ای تأکید کرد و افزود: از مزایای معاینات سونوگرافی دوره ای این است که اگر کلیه سنگ باشد یا سنگ رشد کند ، به موقع تشخیص داده و درمان می شود.
علامه با اشاره به اینکه بیماری های مرتبط با سنگ کلیه قابل پیشگیری هستند ، گفت: مشکلات ژنتیکی نیز با این بیماری در ارتباط است و با افزایش سنگ کلیه با داروها و رژیم های غذایی خاص می توان این بیماری ها را کنترل یا پیشگیری کرد.
این متخصص ارولوژی گفت: در برخی موارد انسداد در قسمت پشت مجاری ادراری رخ می دهد که خود می تواند منجر به عفونت و علائم بعدی مانند تب ، لرز و بی حالی شود.
وی درباره درمان مداخله ای برای انسداد ادرار گفت: “بیماری دامنه گسترده ای دارد و معمولاً باید برای درمان مرحله پیشرفت بیماری ، وضعیت بیمار و علائم آن در نظر گرفته شود.”
این متخصص ارولوژی خواستار معاینه دوره ای کلیه ها ، به ویژه در بیماران دیابتی و فشار خون مزمن شد و گفت: “نارسایی کلیه در بسیاری از موارد بدون علامت یا بدون علامت است. در برخی موارد ، این بیماری در طولانی مدت علائم اصلی خود را نشان می دهد. ” …
استاد دانشگاه علوم بهداشتی شهید بهشتی علائمی مانند سردرد ، سرگیجه ، حالت تهوع ، استفراغ و خارش را از دیگر دلایل نارسایی کلیه دانست و تأکید کرد که کاهش حجم ادرار و تورم پاها نیز می تواند نشانه های هشدار دهنده بیماری باشد. افراد به محض مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنند.
وی همچنین با بیان اینکه برخی از بیماران ممکن است به دلیل پروستات دچار مشکلات یا اختلالات دستگاه ادراری شوند ، توضیح داد: علائمی مانند سفت ، قطع و وصل ادرار می تواند نشانه بیماری باشد و نیاز به کنترل و درمان دارد. زیرا بیماری مزمن و افزایش انسداد مجاری ادراری کلیه ها را تحت فشار قرار می دهد و می تواند منجر به نارسایی کلیه شود.
علامه ادامه داد: هرگونه علائم ، مشکلات ، تغییر در حرکات روده ، خاموشی ، سوزش و سوزش ادرار باید در اسرع وقت بررسی و درمان شود ، زیرا نادیده گرفتن و به تعویق انداختن این علائم می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
شهیده بهشتی ، استاد دانشگاه علوم بهداشتی نیز به بیماران دیابتی توصیه کرد: افراد دیابتی نباید از معاینه دوره ای برای هرگونه علائم ، به خصوص خون یا ادرار ، یا درد در ناحیه پهلو غافل شوند ، به ویژه در افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند می تواند نگران کننده باشد.
وی همچنین با بیان اینکه سن بیماری پروستات در مردان بین 45 تا 50 سال است ، افزود: این عارضه می تواند حتی در دوران بلوغ یا قبل از 20 سالگی نیز بروز کند.
در مورد روش های درمان پروستات ، علامه گفت: “بسته به شرایط ، اندازه و وضعیت بیمار ، جراحی باز ، آندوسکوپی ، تراشیدن بخشی از پروستات یا دارو متفاوت است.
یک متخصص ارولوژی در بیمارستان شهدای طیریش همچنین نشان داد که عوارض بیماری کرونا در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه به دلیل حساسیت به بیماری های ویروسی ، باکتریایی و غیره بیشتر در معرض خطر است. وی بر فاصله اجتماعی با این افراد تأکید کرد.