به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، جلال الدین میزیرزاز ، درباره تغذیه نوزادان در 6 ماه دوم زندگی و اصول تغذیه مکمل که بسیار مهم است ، افزود: در اصول تغذیه مکمل ، باید به نکات مهمی توجه کنیم ، از جمله:
1- پس از شیر مادر به کودک غذای کمکی بدهید ،
2- تغذیه کمکی را هم از نظر نوع و هم کمیت آرام شروع کنید و آن را به تدریج با توجه به اشتهای کودک افزایش دهید ،
3- با یک وعده غذایی ساده و مجاز شروع کنید و به تدریج مخلوطی از چند ماده را اضافه کنید ،
4- در ابتدا غذاها باید نسبتاً نازک ، اما کمی ضخیم تر از شیر مادر باشند و به تدریج مقدار ، غلظت و تنوع آن را افزایش دهند تا نوزاد ضمن آشنایی با طعم و قوام غذا ، به جویدن عادت کند. .
5- برای شروع تغذیه تکمیلی ، می توانید فرنی بدهید و بعد از چند روز انواع فرنی و سوپ های ساده را در فواصل 3 روز تا یک هفته ،
6- از غذاهایی مانند اسفناج ، گوجه فرنگی ، توت ، گیلاس ، آلبالو ، خربزه ، کیوی و شیر گاو برای کودکان زیر یک سال استفاده نشود.
-به کودک که کمتر از یک سال دارد به دلیل احتمال عفونت با بوتولیسم عسل داده نشود.
8- از افزودن نمک ، ادویه و چاشنی ها و همچنین رب گوجه فرنگی به غذای کودکان زیر یک سال خودداری کنید.
9- افزودن روغن زیتون ، کره و ماست برای افزایش انرژی غذای کودک توصیه می شود ،
10 – بعد از 9 ماه توصیه می شود مقداری گوشت و سپس لوبیا ، نخود و لوبیا اضافه کرده و زرده تخم مرغ رنده شده را به غذای کودک اضافه کنید.
11- می توان سبزیجات برگ سبز مانند جعفری ، شوید و سبزیجات نارنجی مانند هویج را برای تأمین ویتامین به رژیم غذایی کودک افزود و 12- قطره های A + D یا مولتی ویتامین و قطره آهن را برای تأمین نیازهای کودک جدی بگیرید.
رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه شروع غذای کمکی می تواند با لعاب برنج و فرنی باشد ، گفت: پس از آن می توان کودک سوپ یا خورشت له کرد (شامل برنج ، هویج ، سیب زمینی ، گشنیز ، جعفری ، روغن کانولا و رشته فرنگی) ) همچنین لازم است هنگام شروع غذای کمکی آب جوشانده و سرد شده را به دفعات مورد علاقه نوزاد بدهید.
رزاز اظهار داشت: برای شروع در روزهای اول مادران باید با یک قاشق غذاخوری از غذاهای مجاز شروع کنند و بسته به اینکه کودک در چه ماهی است و همچنین بر اساس میل او حجم غذا افزایش می یابد. به عنوان مثال ، در 6 ماهگی ، با یک وعده شروع می شود و به سه وعده افزایش می یابد و اگر کودک اشتها داشته باشد ، یک یا دو میان وعده پوره سبزیجات در نظر گرفته می شود.
رئیس انجمن تغذیه ایران ادامه داد: پس از غلات ، گوشت (گوسفند و مرغ) ، سبزیجات و میوه ها باید در غذای نوزادان قرار گیرند. گوشت ، سبزیجات ، میوه ها را می توان به صورت پوره (بدون نمک و شکر) به نوزاد داد. بنابراین می توان بعد از پوره فرنی و گوشت ، پوره سبزیجات و میوه (پوره سیب ، گلابی ، موز رسیده و هویج) به غذای نوزادان اضافه کرد.
وی افزود: پس از تحمل غذاهای یک جز مانند پوره گوشت (گوشت گوسفندی و مرغ) ، پوره سبزیجات و میوه ، می توان ترکیبی از دو یا چند ماده مغذی مانند سبزیجات ، میوه ها ، گوشت و غلات را به شکل شیر به نوزاد داد. از پوره یا سوپ مخلوط. ” عدس و ماش نیز می توانند به سوپ کودک اضافه شوند و با بزرگتر شدن کودک و پذیرایی او ، سوپ ها و غذاهای نرم باید غذاهای سخت تری شوند تا رشد جویدن کودک را افزایش دهند.
رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: مصرف توت ، گیلاس ، آلبالو ، خربزه ، کیوی و شیر گاو به دلیل حساسیت و رشد کافی کلیه ها توصیه نمی شود. عفونت بوتولیسم نباید به کودک زیر یک سال داده شود. زیرا هنوز ایمنی لازم برای مقاومت در برابر آن را ندارد. سرانجام ، از پایان 11 ماهگی ، کودک می تواند به تدریج از غذای سفره خانواده استفاده کند. از این ماه به بعد ، غذای اصلی کودک وعده هایی است که می خورد و شیر مادر مکمل او است. از افزودن نمک ، ادویه و چاشنی ها و همچنین رب گوجه فرنگی به غذای کودک زیر یک سال خودداری کنید.
رزاز گفت: افزودن موادی مانند شکر برای افزایش انرژی کودک باید محدود شود تا طعم کودک به طعم شیرین عادت نکند. افزودن روغن زیتون ، کره و ماست برای افزایش انرژی غذای کودک توصیه می شود.
وی گفت: همچنین توصیه می شود بعد از 9 ماه مقداری گوشت و سپس لوبیا ، نخود ، عدس و حبوبات اضافه کرده و به غذای کودک تخم مرغ رنده شده اضافه کنید تا پروتئین مورد نیاز کودک در غذای کودک تأمین شود.
رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه افزودن برخی مواد باعث غنی شدن مواد غذایی در ویتامین ها و مواد معدنی می شود ، افزود: برای این منظور به مادران توصیه می شود از سبزیجات برگ سبز مانند جعفری ، شوید ، گشنیز و سبزیجات نارنج استفاده کنند. آنها همچنین حاوی ویتامین A هستند و برای رفع نیاز به این ویتامین می توانید از هویج و کدو حلوایی در غذای کودک استفاده کنید.
رزاز همچنین پودر گردو را منبع مهم مواد معدنی و همچنین منبع انرژی و پروتئین برای استفاده در تغذیه کودک دانست.