به گزارش مجله پزشکی گلستان، «میریام بردلا»، رئیس تیم تحقیقاتی دانشگاه هاروارد بوستون گفت: “چاقی کودکان در دهه گذشته یک مشکل فزاینده است.گاسترکتومی آستین شایع ترین جراحی کاهش وزن در کودکان و بزرگسالان است.
گاسترکتومی آستین حدود 75٪ معده را از بین می برد تا مصرف غذا محدود شود و باعث کاهش وزن شود. در نتیجه ، معده به لوله تبدیل می شود و به دلیل شباهت به آستین ، آستین نامیده می شود.
بردلا افزود: “در بزرگسالان ، جراحی کاهش وزن اثرات طولانی مدت بر استخوان ها دارد و می تواند خطر شکستگی های بعدی را افزایش دهد.”
در این مطالعه 52 نوجوان با چاقی متوسط تا شدید مورد مطالعه قرار گرفتند که 26 نفر از آنها تحت عمل جراحی گاسترکتومی آستین و 26 نفر دیگر در گروه کنترل قرار گرفتند.
قبل و 12 ماه بعد از گاسترکتومی اسلیو (یا گروه غیر جراحی) ، بیمار برای اندازه گیری تراکم مواد معدنی استخوان ، از CT کمر کمر استفاده کرد.
مطالعات اخیر نشان داده است که چربی مغز استخوان ممکن است به تغییرات غذایی پاسخ دهد و به عنوان نشانگر زیستی با کیفیت استخوان عمل کند. بنابراین ، بیمار برای تعیین کمیت چربی کمر تحت طیف سنجی MR قرار گرفت.
یک سال پس از عمل ، نوجوانی که تحت عمل جراحی گاسترکتومی آستین قرار گرفت ، 34 کیلوگرم وزن کم کرد ، اما در گروه کنترل تغییر قابل توجهی در وزن بدن مشاهده نشد. در مقایسه با گروه کنترل ، بیمارانی که تحت عمل جراحی آستین گاسترکتومی قرار گرفتند ، به طور قابل توجهی چربی مغز استخوان را افزایش داده و تراکم استخوان کمر را کاهش دادند.
دکتر والدرا گفت: “نوجوانانی که تحت عمل جراحی گاسترکتومی آستین قرار گرفتند ، با وجود کاهش قابل توجه چربی بدن ، توده استخوان خود را از دست داده و چربی مغز استخوان را افزایش دادند. جراحی کاهش وزن در کاهش وزن و بهبود اختلالات متابولیکی موفقیت آمیز است ، اما بر روی استخوان ها تأثیر منفی دارد.”
محققان کاهش تراکم استخوان را پس از گاسترکتومی آستین پیش بینی کرده اند زیرا بار بیشتر وزن باعث تقویت استخوان می شود. علاوه بر کاهش تراکم استخوان ، از دیگر اثرات جراحی کاهش وزن می توان به اختلالات هورمون ها و مواد مغذی که برای سلامت استخوان مهم هستند ، اشاره کرد.