محمد حسن مقدم نیا؛ در حالی که دستکش های لاتکس می پوشد ، وقتی مثل بید لرز می گیرد ، جلوی اورژانس بیمارستان ، روی میز خاکستری سرد و دو ماسک روی هم و یک سپر شفاف روی صورتش منتظر می ماند. هوا سرد است ، باد گونه های او را می سوزاند و پاهایش را تکان می دهد تا از تازیانه باد خلاص شود.
او حتی حاضر نیست روی نیمکت مقابل درب اضطراری بنشیند. میز را بر نیمکت ترجیح دهید. او می خواهد خود را با شرایط وفق دهد. او حتی اگر معتقد است ضبط صوت کثیف است ، از مصاحبه خودداری می کند. صدای او به درستی شنیده نمی شود ، او ماسک های زیادی بر روی صورت خود دارد ، اما جوهر سخنان او نشان می دهد که او منتظر دخترش است.
ترس از بیمارستان
دختر پیرمرد از دور ایستاده پیدا می شود. پیرمرد مبتلا به بیماری لوزالمعده و واریکوسل است و تحت معالجه است ، اما این دختر می گوید از ترس کرونا به بیمارستان نخواهد رفت. و حتی امروز ، هنگامی که او آمد ، او حاضر به آمدن و برجسته شدن نیست. به بیمارستان و درمان. امروز آمده ام تا از یکی از پزشکان این بیمارستان که از وضعیت پدرم مطلع است ، بخواهم ببیند بهترین کار برای واریکوسل چیست و چه کاری باید انجام شود.
نام این دختر طناز است و نام خانوادگی وی میرمحمدی است وی در مورد وضعیت پدرش می گوید: “او چندین ماه است که از این وضعیت رنج می برد و گفته شد که بیماران در معرض کرونا هستند و از بیمارستان ، کلینیک و دکتر می ترسد. سطح مصونیت وی پایین است. ما توانایی انتقال او به تهران را نداریم. او بازنشسته است و من مکانی دارم که نمی توانیم اجاره کنیم. ما با پول مستمری پدرم مغازه را راه اندازی کردیم تا به او کمک کنیم بعد از 30 سال سابقه کار در بانک بازنشسته شود.
این سرنوشت کوتاه اما غم انگیز برای بسیاری از بیمارانی است که ترس آنها از کرونا مانع از مراجعه آنها به بیمارستان برای فیزیوتراپی شده است ، در حالی که در برخی از بیمارستانهای کرونا بخشهای بیماریهای عفونی از نظر روانشناسی از بیماران دیگر جدا هستند. ترس از گرفتار شدن در کوید 19 در همین استان ها ریشه دوانده است.
راهی جز بیمارستان نیست
پس از صحبت با چندین پرستار و کادر پزشکی ، می توان دریافت که تعداد این افراد خیلی کم نیست و آنها روزانه با چنین مواردی روبرو می شوند. او خوش شانس است و مورد مشابه دیگری نیز مشاهده می شود. مشتری مردی است که 40 سال قبل از میگرن می تواند موهای خود را پیدا کند. وی به ژورنال پزشکی گلستان گفت: “مادرم دیالیز می کند و بینایی ضعیفی دارد اما مشکل این است که او دو ماه پیش روی زمین افتاد و پای شکسته اش آماده بود تا درد خود را پنهان کند اما به بیمارستان نیامد.”
فرشید درباره مادرش می گوید: “ترس او از زمانی شروع شد كه عمه من در روستای ما به علت کرونا درگذشت.” سپس عمه دیگرم نیز به همین علت درگذشت و ما در عرض یك ماه چهار نفر از اعضای خانواده ، روستاییان و آشنایان خود را از دست دادیم. این باعث شکستگی مادرم شد ، اما او به بیمارستان نیامد.
بانوی پیر روی ویلچر می نشیند اما وارد نمی شود. پسر گفت مادرم حتی به ما نگفت كه پایش زخمی شده است و خواهرم یك روز بعد از حادثه به طور تصادفی متوجه آن شده است. سرانجام ، او را با گریه و التماس به بیمارستان آوردیم. حالا باید از او عکس بگیریم ، اما او به بیمارستان نمی آید.
همان سرنوشت
یکی از پزشکان می گوید: “ما افرادی داریم که باید انسولین مصرف کنند ، اما آنها نمی خواهند برای خرید دارو به داروخانه بروند زیرا فکر می کنند داروخانه می تواند آنها را آلوده کند و به همین دلیل همه پزشکان ، وزارت بهداشت و متخصصان گفته اند که بیماران”. زمینه و افراد مسن بیشتر در معرض کرونا هستند و متأسفانه برخی از داروهای آنها محدود شده است.
میترا میرباقاری گفت: “متأسفانه بیمارانی هستند که دوره درمان آنها به بستری شدن در بیمارستان و ترس از ابتلا به کرونا نیاز دارد.” سیستم ایمنی بدن “.
به بیان ساده ، افرادی که مستعد استرس ، ترس ، خشونت ، اختلالات روانی و عصبی و … هستند از ایمنی کمتری نسبت به سایر افراد برخوردار هستند ، بنابراین احتمال بیماری آنها بیشتر است. ” ترس بیش از حد از بیماری کرونا نیز سهواً در از بین بردن بیماری مزمن آنها نقش دارد.
راه حل های مفید
وی گفت: کمک گرفتن از روانکاو و روان درمانگر و اطمینان خاطر آنها از مراقبت بهینه در حین درمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی می تواند یکی از راه حل های مفید باشد زیرا نیاز به درمان دارند. آنها هزینه های خود را پرداخت می کنند در غیر این صورت متأسفانه با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد.
میرباقری با بیان اینکه عدم درمان به موقع بسیاری از بیماری ها می تواند منجر به مرگ شود اظهار داشت: خطرات عدم دریافت به موقع انسولین ، عدم دریافت به موقع داروی آسم ، قرص های فشار خون و قلب ، دیالیز ، جراحی و شیمی درمانی. به موقع و … همه برای زنده ماندن یک فرد بیمار ضروری و خطرناک است و نباید در این روند اختلالی ایجاد شود.
وی گفت: “مطمئن باشید اگر دوز و دفعات داروهایی که یک بیمار سرطانی مصرف می کند یا اگر یک بیمار دیابتی و قند خون بالا به موقع دارو و انسولین خود را دریافت نکند ، در 50 درصد موارد در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارد” ، وی به بدن او نیز وارد نخواهد شد.
اقدامات روانکاوی مهم
یک روان درمانگر در مصاحبه با مجله پزشکی گلستان با اشاره به ترس از بیماری در میان بیماران مبتلا به بیماری های مزمن گفت: انسان همیشه در معرض درک منفی از سلامت جسمی است و این یک پدیده طبیعی است که ما نگران آن هستیم. حس بقا حتی در آغاز خلقت بشر ریشه دارد حتی امروزه ، اما بین انسان تا حدی متفاوت است که حتی می تواند زندگی انسان را مختل کند.
امیررضا حاج اسماعیلی با بیان اینکه عواملی وجود دارد که باعث افزایش ترس از کرونا در بین بیمارانی می شود که توصیه می کنند بیماران خود را از این عوامل دور نگه دارند ، گفت: اخبار منفی در مورد شیوع کرونا ، دادن اخبار پر امید به بیمار ترس از کرونا ، مطالعه و راه رفتن در ساعاتی که مطمئن هستید اطمینان از خلوت بودن منطقه و عدم تردد در منطقه و تقویت قدرت بدنی بیماران می تواند مفید باشد.
وی اضافه می کند ، در مقابل این نوع ترس ها ، باید مراقب بود که با ترس های خود روبرو نشود. در گذشته ، از ترس آب ، شخصی را به استخر پر از آب می انداختند و به اشتباه می گفتند که باید به او اعتماد کرد! در حالی که این نوع مواجهه در بین بیماران با سابقه بسیار مضر و خطرناک است ، بیشتر آنها بالای 55 سال است
مواجهه با ترس ممنوع است
این روان درمانگر خاطرنشان كرد: تمركز بر روی بیماری اصلی كه فرد با آن روبرو است و راهكارهای درمانی آن بدون مراجعه مستقیم به کرونا اجباری است ، به عبارت دیگر ، فرد نباید فراموش كند كه بیماری وی مانند بیماری قلبی به دلیل سهل انگاری فراموش شود ، فقط به این دلیل كه منجر به خاطره می شود ، مانند بی توجهی و پنهان نگه داشتن درد. و علائم آن و غیره.
الحاج اسماعیلی با بیان اینکه در برخورد با بیماری که از بیماری کرونا می ترسد تا جایی که بیماری را پنهان کند تا به بیمارستان نرود ، باید راه حل های منطقی را اتخاذ کرد: اقدامات مفیدی برای کودکان این افراد یا عزیزانشان است که سعی کنند با نمایش آلبوم های عکس و خاطرات گذشته و حال ، درک مجدد این فرد را درک کنند برای آنها این که آنها برای آنها عزیز هستند و امید به زندگی در میان آنها بسیار مهم است.
وی افزود: مشاوره مداوم ، حتی در صورت بروز علائم ، هفته ای دو بار ، با پزشک معالج برای شخصی که از بستری شدن در بیمارستان می ترسد و از وی در مورد استفاده از داروها ، کنترل علائم ، اطمینان از رژیم غذایی و روند درمان از وی مشاوره می خواهد و باید سلامتی و نیاز فرد به بیمارستان را جدی گرفت.
مردم نگران نباشند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، در مصاحبه با مجله پزشکی گلستان ، گفت که باید در مورد بیماری کرونا نگران بود اما هرگز نترس. بنابراین ، اگر افراد از چشم ، دهان و بینی خود مراقبت می کنند ، پس نباید از بیماری ترس داشته باشند.
رضا شمن اظهار داشت که در بسیاری از موارد ، بیماران کرونا بهبود یافته اند و به هیچ وجه به بستری شدن در بیمارستان نیاز نخواهند داشت ، با این فرض که در صورت نیاز به بستری ، بخشهای جداگانه ای برای بیماران کرونا در نظر گرفته شده است. یا وقفه در درمان بیماری ها می تواند بسیار مضر باشد ، بنابراین بیماران باید نگران کرونا و شیوع آن باشند ، اما ترس نداشته باشند و بخواهند روند زندگی و درمان را متوقف و مختل کنند.
همچنین آمارها نشان می دهد که مردم باید بیشتر مراقب باشند ، اما توجیه شیوع کرونا و گوش دادن به برخی موضوعات نادرست در فضای مجازی توصیه نمی شود. جمعیت استان سمنان 703000 نفر است و از روز اول مارس 1998 ، هنگامی که شیوع کرونا در این استان تأیید شد ، 779 نفر به علت کرونا مشخص شده جان خود را از دست داده اند ، سه چهارم آنها بالای 60 سال هستند.
ترس نه جدی گرفتن آری
در زمان نگارش این گزارش ، 18700 نفر مبتلا به کرونا در هشت شهر ایالت سمنان ثبت شده اند. طبق آمار ارائه شده ، حدود 18000 نفر بهبود یافته یا در بیمارستان بستری نیستند یا در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند. همانطور که آمار نشان می دهد ، شما نباید از کرونا بترسید ، اما آن را بسیار جدی بگیرید.
به عبارت دیگر ، از هر 20 هزار نفر حدود 800 نفر در این استان جان خود را از دست داده اند ، که طبق گفته پزشکان مصاحبه شده در این گزارش ، حتی از تعداد افرادی که سالانه بر اثر آنفولانزا می میرند ، کمتر است ، اما به طور ناگهانی اتفاق می افتد و در یک دوره زمانی خاص ، بیشتر مشهود است.
ترس از ابتلا به کرونا به مطب های پزشکی نیز سرایت کرده و فقط به بیمارستان ها و کلینیک ها محدود نمی شود ، بنابراین مراجعه نکردن به پزشک برای بیماران مزمن خطرناک تر از کرونا است. شناخت راههای انتقال کرونا و احتیاط کافی است. فراموش نکنیم که مردم زمانی برای مقابله با ایدز ماسک می زدند و خانه های خود را ترک نمی کردند.