جغتاییگفت: “در سالهای اخیر ، کشور غربالگری کودکان برای معلولیت رشد را آغاز کرده است.”
وی با بیان اینکه کودکان 12 سال به بالا از نظر معلولیت رشد مورد غربالگری قرار گرفتند ، افزود: اگر این کودکان دارای نقص رشد باشند ، به مرکز مربوطه ارجاع می شوند.
جغتایی گفت: بنابراین سالانه 900000 کودک به دلیل اختلالات رشد مورد غربالگری قرار می گیرند.
مشاور توانبخشی وزیر بهداشت در ادامه به تدوین برنامه ملی “زوال عقل” اشاره کرد و افزود: امیدواریم در اسرع وقت افراد مبتلا به زوال عقل یا از دست دادن حافظه را از طریق سیستم شبکه شناسایی و به مرکز درمانی منتقل کنیم.
وی تأکید کرد: علی رغم محدودیت های ارزی ، وزارت بهداشت همچنان قادر به تهیه سمعک برای افراد کم شنوا است ، وزارت بهداشت سالانه به طور متوسط 110 هزار سمعک در اختیار آنها قرار می دهد و آنها را با ارز دولتی در اختیار مراکز مختلف قرار می دهد. برای سالهای متمادی ، سالانه 1500 کودک کم شنوا در بیمارستانهای منتخب کشور کاشت حلزون گوش انجام می دادند.
جغتایی گفت: “در دوره کرونا ، روش ارائه خدمات توانبخشی به کسانی که خدمات توان بخشی را ارائه می دهند ، طراحی و اعلام شده و همچنین دستورالعمل هایی در زمینه مراقبت از معلولان نیز تدوین شده است که منجر به ارائه خدمات توان بخشی یا مراقبت های روزانه از معلولان شده است. مرکز در مقایسه با کشورهای دیگر ، افراد کمتری در کرونا شرکت می کنند.
وی افزود: برنامه دیگر وزارت بهداشت گسترش کمیته توان بخشی است.