به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، امیرکامران نیکوسخن در حاشیه اولین کنگره دیابت مجازی در ایران که به مناسبت روز جهانی دیابت برگزار شد ، درباره اهمیت تأمین انسولین برای بیماران دیابتی اظهار داشت: متأسفانه برخی از دیابتی ها در مورد کنترل قند خون و استفاده از داروها بحث می کنند و انسولین. ” چهره جدی و دقیق در نظر گرفته نمی شود ، در حالی که یکی از ضروری ترین موارد این بیماران افزایش توانایی ها و کنترل خود است.
وی در مورد استفاده از انسولین در کشور اظهار داشت: مبتلایان به دیابت نوع 1 باید از انسولین استفاده کنند زیرا بدن آنها قادر به تولید انسولین نیست. برآوردهای کلی نشان می دهد که در حدود 100000 دیابت نوع 1 در کشور وجود دارد که باید از انسولین استفاده کنند.
وی با اشاره به بیماران دیابتی نوع 2 گفت: مبتلایان به دیابت نوع 2 در ابتدا نیازی به انسولین ندارند و معمولاً با دارو درمان می شوند اما چون دیابت بیماری پیش رونده است پس از مدتی به انسولین نیز احتیاج دارند. آن ها نیاز دارند. می توان تخمین زد که در میان بیماران نوع 2 در کشور ، حدود 500000 نفر نیاز به دریافت انسولین دارند.
وی با اشاره به روز جهانی دیابت ادامه داد: امسال صد سال از تولید انسولین در جهان می گذرد ، به عبارتی صدمین سال تولید انسولین است و با پیشرفت های صورت گرفته انسان موجودات قادر به كنترل قند خون بوده اند.
نیکوسخون با اشاره به اینکه تولید انسولین در ایران سابقه طولانی دارد ، ادامه داد: کشور ما نیز در تولید انسولین گام های ارزنده ای برداشته است و خوشبختانه انسولین های مدرن نیز در کشور ما تولید می شود.
به گفته وی ، انسولین های ایرانی با ارزیابی و تأیید وزارت بهداشت در داروخانه های سراسر کشور توزیع می شود و مردم می توانند آنها را خریداری کنند.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران اظهار داشت: به طور کلی مردم باید نسبت به همه داروهایی که در داروخانه ها وجود دارد اطمینان داشته باشند ، زیرا قطعاً اثربخشی و کیفیت آنها در سازمان غذا و دارو بررسی شده است. خوشبختانه در این مدت گزارشی از بیمارانی که انسولین ایرانی مصرف کرده اند دریافت نکرده ایم و امیدواریم با تلاش همه دست اندرکاران به نقطه ای از خودکفایی برسیم تا بیماران نگران نگرانی نباشند. تأمین انسولین
مقدار انسولین را خودسرانه تغییر ندهید
در ادامه این برنامه ، امیر ضیایی ، متخصص غدد درون ریز و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: متأسفانه بیماران تا زمان بروز علائم دیابت را جدی نمی گیرند. با این حال ، دیابت با گذشت زمان ، بر اندام های مختلف بدن تأثیر می گذارد و عوارضی را تحمیل می کند که گاه قابل برگشت نیستند ، بنابراین ما از همه بیماران می خواهیم مراقب قند خون باشند. ستون های آن را داشته باشید و از آنها مراقبت کنید.
به گفته وی ، فعالیت بدنی ، رژیم غذایی و استفاده از داروها مهمترین عناصری است که یک بیمار دیابتی باید به آنها توجه کند و بیماران باید توجه داشته باشند که نباید میزان انسولین و سایر داروها را خودسرانه تغییر دهند.
ضیایی در مورد استفاده از انسولین افزود: انسولین های نوترکیب و آنالوگ در دنیای امروز گام بلندی در تولید انسولین برداشته می شود و خوشبختانه در کشور ما با تولید انسولین پایه دسترسی بیماران به این دارو تسهیل شده است. ”
وی در مورد کیفیت انسولین ایرانی تأکید کرد: تولید انسولین پایه در کشور ما با تصویب وزارت بهداشت انجام شده و این نشان می دهد که بیماران می توانند از آن در سراسر کشور بهره مند شوند و این یک وظیفه ملی است که از داروی با کیفیت حمایت کنید.