به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، سید علیرضا ناجی، گفت: “تشخیص مستقیم ویروس به طور کلی در سه دسته قرار می گیرد: تشخیص مستقیم ویروس توسط روش های مولکولی بر روی ژنوم ویروسی ، معروف به آزمایش PCR ، یکی از رایج ترین روش های تشخیصی برای کرونا است.”
این روش شناسایی آنتی ژن های مرتبط با ویروس کرونا و آزمایش آنتی بادی را برای ارزیابی پاسخ بدن به ویروس به عنوان سایر روش های تشخیص کووید 19 تعریف کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه تأکید کرد که هر یک از آزمایش های شناسایی covid19 کاربردهای خاص خود را دارد ، اما در حال حاضر استاندارد اصلی کرونا استفاده از روش های مولکولی و آزمایش PCR است.
استاد دانشگاه علوم بهداشتی شهید بهشتی در ادامه در مورد آزمایش های تشخیصی سریع کرونا توضیح داد: آزمایشات سریع یا آزمایش های تشخیصی در کلینیک به گونه ای کار می کنند که نمونه در بالین بیمار مشکوک به ویروس مشکوک باشد و احتمال تشخیص به موقع حدود 20 دقیقه طول خواهد کشید.
یک استاد دانشگاه سهولت استفاده از تست های سریع کرونا را از مزایای این آزمون عنوان کرد و افزود: تشخیص مولکولی انجام ندهید ، به نظر می رسد استفاده از روش های تشخیص سریع یک راه حل مناسب است.
ناجی گفت: یکی دیگر از ویژگیهای موثر آزمایشهای تشخیص سریع در مقایسه با سایر روشهای شناسایی کرونا ، دسترسی آسانتر و پوشش بیشتر این آزمایشات است. انجام آن آسان تر است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه تأکید کرد: استفاده از کیت های تشخیص سریع کرونا با قابلیت تشخیص در کمتر از 20 دقیقه به طور قابل توجهی به کنترل همه گیری کرونا کمک می کند.
وی همچنین در مورد صحت آزمایشات سریع توضیح داد: تجربه و نتایج صحت آزمایشات سریع نشان می دهد که مهم است که حساسیت این آزمایشات در مقایسه با آزمایشات مولکولی حدود 60 درصد باشد ، اما در عین حال استفاده از این روش در مقیاس وسیع و می تواند برای کنترل بیماری همه گیر مفید باشد.
ناجی تاكید كرد كه ارائه آزمایشهای تشخیصی سریع به چرخه سلامتی از دو اصل مهم برای شناسایی و جداسازی بیماران از منظر اپیدمی پیروی می كند: تولید كیت های آنتی ژن سریع در دستور كار شركت های دارویی و تحقیقاتی است ، زیرا کرونا ثابت كرده است كه برای برای محافظت از کشور در برابر این بیماری ، تقویت فناوری و تولید داخلی ضروری است.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی. شهیدا بهشتی با یادآوری استفاده از ظرفیت های داخلی و زمینه های ارتقا سلامت ، بومی سازی فناوری های تولید انواع داروها و آزمایش های تشخیصی را به عنوان راه حل مناسب برای کنترل و گسست زنجیره اپیدمی ذکر کرد.