به گزارش مجله ی پزشکی گلستان، علیرضا رئیسی، در نشست روز جهانی ایدز افزود: بیماری همه گیر تاج گذاری باعث شده برخی از کشورها برخی از مأموریت های اصلی خود را نادیده بگیرند ، که نگران کننده است. زیرا اگر این برنامه ها تحت تأثیر قرار بگیرند ، یکی از آسیب های جبران ناپذیر به کل جهان وارد خواهد شد. مهم این است که همه سیاستمداران جهان این مشکل را حل کنند. اولین سیاست ما در برابر بیماری همه گیر کرونا از ابتدای امسال محافظت از برنامه های فعلی PHC است.
وی گفت: “یکی از مهمترین اقدامات ما این است که همه بخشهای بخش بهداشت و درمان کار را بررسی کنند و به ما نشان دهند که آیا در هر منطقه عقب مانده ایم یا نه.” کار بسیار گران بود ، همراه با بیماری های عفونی ، غیر عفونی ، واکسیناسیون و غیره. ما بیش از 1.3 میلیون سرویس ارائه داده ایم و به سرعت ، این تجربه خوبی در بحث همه گیر است. در همه زمینه ها ، وضعیت اجرای اهداف و برنامه اجرای آنها باید تدوین شود ، بنابراین ما چیزی در همه گیر کرونا نخواهیم گذاشت. تعیین تنها یک کشور برای کنترل بیماری های ویروسی ، عفونی و عفونی کافی نیست و همه کشورها باید با هم کار کنند.
رئیسی افزود: “در بیماری همه گیر تاج گذاری ، ما بسیار نگران هستیم كه همسایگان شرقی مان بیماری های دیگر را كنترل كنند ، نه بیماری تاج.” بیماری همه گیر باعث شده است که کشورها خدمات روزمره خود را فراموش کنند و به عنوان مثال واکسن احترام را به هم بزند و مسئولیت پذیری را برای ما بسیار دشوار کند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: “همه گیری تاج گذاری به ما نشان داده است که هیچ راه دیگری وجود ندارد و باید وحدت جهانی و مسئولیت اجتماعی وجود داشته باشد و بدون این استراتژی اساسی ، ما با مشکلی روبرو خواهیم شد.” کلمه “دهکده جهانی” برای کنترل بیماری های ویروسی و عفونی. یک کشور امن تلقی نمی شود ، اما کشورهای دیگر اجرای برنامه را نادیده می گیرند.
وی افزود: “با وجود تحریم های بی رحمانه ، ما تلاش کرده ایم در چندین جبهه بجنگیم.” تجربه جهانی در مدیریت تاج به محدودیت ها برمی گردد. این فشار اقتصادی را افزایش می دهد. در کنار همه مشکلات کشور ، آمریکا ناجوانمردانه ما را تحت فشار قرار می دهد. ما حتی امسال برای تهیه کیت های تشخیصی HIV مشکل داشتیم. ما در مورد پشتیبانی آزمایشگاه به سختی صحبت کردیم ، و اگرچه ما یک شبکه کارکنان بسیار آموزش دیده داشتیم ، اما ابزار برای ما آسان نبود. علی رغم برنامه های قوی برای کنترل ایدز ، ما به دلیل تحریم ها با مشکلاتی نیز روبرو هستیم.
وی گفت: “هدف 90-90-90 قرار بود محقق شود ، اما ما به دلیل عدم برنامه ریزی بلکه به دلیل تحریم ها 90٪ مشکل داریم.” در سراسر جهان تعداد فزاینده ای از بیماران و کاهش مرگ و میر ناشی از ایدز داریم.
معاون وزیر بهداشت وزارت بهداشت گفت: “گروه هایی در مکان های مختلف کار می کنند که اجازه تشخیص ما را نمی دهند.” در لردگان برخی به ما حمله کردند و ما آنقدر خوش شانس بودیم که زنده بمانیم. تمام مراحل شناسایی بیمار مخفیانه است ، برخی در روستا نحوه آلوده شدن را می فهمند و همه دنیا در پشت صحنه هستند و سیستم از قوانین ما خارج است.
رئیسی در مورد آمار آلودگی به ویروس اچ آی وی در کشور اظهار داشت: 60 هزار و 431 فرد آلوده زنده داریم که 22 هزار و 406 نفر آنها شناسایی شده و زنده هستند که در مجموع تاکنون 41 هزار و 876 بیمار ثبت شده و در مجموع 194 هزار و 69 مورد مرگ به دلیل این بیماری ثبت شده است.
معاون وزیر بهداشت در مورد راه های انتقال ویروس افزود: اگرچه بحث استفاده از دارو برای تزریق 59.2٪ است اما بحث انتقال جنسی نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و به 23٪ رسیده است. انتقال از مادر به کودک 1.7 درصد ، خون و خون است. از طریق محصولات – 0.2 درصد روند مصرف مواد مخدر و گفتگوی جنسی نشان می دهد که فقط 9 درصد موارد در سال 2006 از طریق آمیزشی منتقل شده و 75 درصد موارد از طریق تزریق مواد مخدر بوده است. بحث این نیست که رشد روابط زیادی وجود دارد بلکه مدیریت دارو ما توانسته ایم با استفاده از داروها ، سرنگ ها و پاستیل ها ، از طریق تزریق ، سرنگ و پاستیل شیوع دارو را کاهش دهیم ، این بدان معنی است که تزریق وجود دارد ، اما تزریقات باعث عفونت HIV نشده است و این به این معنی نیست که دارو دارو تزریق نمی کند. حتی اگر آن را داده بودند ، ما سعی کردیم آن را ایمن کنیم.
وی افزود: اگر پیش بینی را پیدا کنیم و در خدمت آن باشیم موفق خواهیم بود. درست است که ما در شناسایی موارد ضعیف هستیم ، اما بیماران شناسایی شده را تحت درمان و مراقبت قرار داده ایم و درمان آنها مثر بوده است.
رئیس هیئت مدیره ادامه داد: “اقدام بسیار مناسبی در بحث روستای چنار محمودی انجام شده است و همه بیماران در این منطقه تحت کنترل ما هستند و این واقعاً اقدام شگفت انگیزی در شرایط فعلی است.” وقتی نوبت به شناسایی موارد جدید می رسد ، باید تمام برنامه ها را بررسی کنیم و اگر شعار “وحدت جهانی ، مسئولیت مشترک” امسال اجرا نشود ، 90 درصد بیماران شناسایی نمی شوند ، نه فقط وزارت بهداشت و همه دستگاه ها. آنها باید کار کنند. همانطور که در روستای چنار محمودی ذکر شده است ، گاهی اوقات مشکلات قومی ، قبیله ای و کلاله ای در تشخیص اختلال ایجاد می کنند.