بابک عشرتی گفت: در ابتدا دانشگاه پزشکی ایران 13 مرکز خدمات بهداشتی درمانی کرونا 16 ساعته تأسیس کرد اما این مراکز به تدریج افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه از مارس 1998 تا زمان اعلامیه ، یک مرکز 16 ساعته بر اساس جمعیت و ظرفیت دانشگاه ایجاد کرد ، ادامه داد: در آگوست 1999 ، تعداد این مراکز به 17 مرکز رسید و به زودی به 29 در حال حاضر 26 مرکز فعالیت وجود دارد و 3 مرکز در آخر هفته تأسیس می شود.
اشراتی از پرسنل مرکز خدمات 16 ساعته اعم از پزشکان ، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی ، پذیرش و نمونه گیری خبر داد و گفت: معاینه شخصی ، نمونه گیری ، آموزش بیمار ، ثبت اطلاعات بیمار ، شناسایی محدود و پیگیری پرسنل در حال تماس با بیماران از جمله خدمات قابل ارائه در این مراکز است.
وی در مورد تعداد مراجعه به مراکز 16 ساعته تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: “قبل از قله سوم کرونا ، تعداد مراجعه به مراکز 16 ساعته 2500 در هفته بود. تعداد و خدمات افزایش یافته است. در هفته گذشته ، تعداد بازدید کنندگان به بیش از 7000 نفر رسیده است ، به عبارت دیگر ، 1000 بازدید در روز.
عشرتی یکی از اهداف تأسیس این مراکز را عدم مراجعه به بیماران سرپایی و خدمات نمونه گیری عنوان کرد. وی گفت: “بیماران سرپایی باید به خارج از بیمارستان مراجعه کنند و در صورت لزوم باید به یک مرکز پزشکی ارجاع شوند. ما موفق شده ایم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: انجام آزمایش های تاج در مکان های مناسب برای بیماران سرپایی ضروری است ، این کار در مراکز 16 ساعته نیز انجام می شود ، قبل از تأسیس این مراکز آزمایش های تاج در بیمارستان ها انجام می شود
عشرتی گفت: در صورت لزوم ، هموطنان برای بازرسی و آزمایش به مرکز خدمات درمانی 16 ساعته معرفی می شوند.
وی با تأکید بر لزوم ارائه سایر خدمات درمانی اساسی در این مراکز ، افزود: در تلاش هستیم مراکز درمانی کرونا را از سایر خدمات پزشکی (مانند واکسیناسیون) جدا کنیم یا حداقل این بیماران مسیر پذیرش متفاوتی با سایر بیماران دارند.
عشرتی ادامه داد: در ابتدای شیوع تاج ، واکسیناسیون در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود 11 درصد کاهش یافت که در صورت انجام اقدامات مناسب ، میزان واکسیناسیون به 100 درصد قبلی برمی گردد.
وی گفت: آزمایش کرونا که در مرکز خدمات جامع سلامت انجام می شود به مدت 16 ساعت برای افرادی که شرایط نمونه گیری تعیین شده در توافق نامه وزارت بهداشت را دارند ، رایگان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه دانشگاه پزشکی ایران هنوز کیت تشخیص سریع کرونا را توزیع نکرده است ، افزود: طبق توافق نامه اردیبهشت 99 آزمایش های بدون محدودیت در سن ، جنس ، بیماری و غیره رایگان است اما توافق فقط برای برای افراد بالای 65 سال ، زنان باردار و بیماران تغییرات رایگان و تست کرونا را ارائه می دهند.
وی با اشاره به افزایش تست گفت: روزانه 140 آزمایش در مرکز 16 ساعته انجام می شود و اکنون به حدود 1000 تست افزایش یافته است. علاوه بر این ، زمان پاسخ به آزمایش از 3 روز به 4 روز به 48 ساعت کاهش یافت و با ظهور آزمایش های سریع تشخیصی ، این زمان به 20 دقیقه رسید.